za članice naše online zajednice “Beli šator”

Venere Uzdizanja su uspešne žene!

Lagano koračaj, mila, zapisala sam ti sve…

Pišem jer mi prija, jer me veseli, jer sam tada ono ko ja stvarno jesam. Jer Venera Uzdizanja je prepuštena i svoja. Ona je slobodna, i emotivna, i jaka, i ozbiljna, i dečje vragolasta. Ona daje i stvara onda kada to želi, jer je rođena da voli i širi na druge svoju ljubav. Onda kada je autentična i hrabra, onda kada misli da je dovoljno dobra i onda kada to nije, Venera Uzdizanja veruje da će njena istina, jasnoća i iskrenost služiti drugima. Ova moja širi srce rečima, onim koje oseti pre nego ih zapiše.

Vodi me osećaj lakoće, bez moranja i kalkulisanja. I dok mi srce šapuće da sam na pravom putu, zaista verujem da jesam. Trudim se da predstavim život iz nekog vedrijeg ugla, da sagledam i one manje lepe situacije kroz razumevanje. U mom pisanju nema uvijanja, jer smatram da je istina jedino što nas oslobađa i pomaže da naš duh raste. Volela bih da moji tekstovi drugima služe isto onoliko koliko ja uživam dok ih stvaram.

Dobar deo svog života imam na papiru. Još od kad sam čitala “Dnevnik Ane Frank” i poželela da pisem svoj. I evo, već 14 godina traje moja “igra”. Pisala sam u tajnosti, ostavljala na papiru i sreću i tugu, pričala o onome što ne smem nikome, praznila se i punila svoje biće. Ali, nisam to smatrala za nešto bitno, ma hajde, to može svako. Dok nisam shvatila da ipak “svako” nije ja. Onda je usledilo i otrežnjujuće pitanje: „A šta ti stvarno voliš da radiš?” I moje bojažljivo: „Pa, volim da pišem, ali…“

Čekala sam valjda neke znakove kraj puta, barem neku potvrdu da to stvarno treba da radim. I dobila sam je, spontano, pre par godina, kada mi je jedna sestra po duši poklonila svoju narukvicu. Ne bi tu bilo ništa neobično da narukvica nije bila sa priveskom u obliku Anđela na kome je pisalo Believe. Ona tada nije znala da to “believe” već ima za mene neku raniju priču… Te tako, rodiše se moje stranice i počeh da pišem drugačije i javnije od samo meni dostupnog dnevnika.

A da li i vi verujete u sebe? Imate li svoje “believe” i onaj osećaj lakoće i razigranosti, a krijete ga od drugih? Radite li to nešto svoje iz zadovoljstva i potpuno prepušteni? Je l’ vas vraća u mir i uliva vam radost? Paaa, vreme je da se oslobodite, jer sad je idealna prilika za širenje krila i čaroban let. Hajmo zajedno!

Za početak, možete pročitati moj poslednji tekst, vrlo simboličnog naziva “Oslobodi se” (evo i linka). A svakog ponedeljka vas na magazinu Shine čeka moj novi tekst.

Ako želite više da zaronite u moj emotivni svet, to možete učiniti preko sledećih linkova:

Instagram
Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email