za članice naše online zajednice “Beli šator”

Venere Uzdizanja su uspešne žene!

Kroz dah i tao tantru do uživanja i receptivnosti u centru svog ženskog bića

Ana Novaković

Učiteljica tehnika disanja i tao-tantričkih umetnosti

 

Za mene je Venera Uzdizanja svaka žena koja se trudi da vidi i stvara lepotu u svom unutrašnjem svetu i svetu oko sebe.

Oduvek sam volela podršku grupe i energiju koja nevidljivim nitima privlači ljude na okup. Zato obožavam Beli šator i zato ja svoje darove prenosim pretežno kroz grupni rad putem Zoom aplikacije, a leti na magičnom Donjem Gradu u Beogradu.

 

Provedeno vreme na 10odnevnoj vipassana meditaciji u potpunoj tišini je zaokrenulo moj put. Nakon toga sam pohađala kurs za instruktore joge kod Dragana Lončara u Beogradu, a zatim dobila stipendiju Indijskog ministarstva spoljnjih poslova za nastavak usavršavanja kao joga instruktorke na Yoga Univerzitetu u gradu Bengaluru. Tamo mi je kroz lično iskustvo postao jasan značaj disanja a i kako ga najdelotvornije preneti drugima.

Nakon brojnih usavršavanja i redovne prakse ovog januara u drugom po redu za mene desetodnevnog neprekidnog tihovanja zaokružilo se znanje iz tao tantričkih umetnosti i potpuno sam spremna i ushićena da ga sa vama delim.

Po struci sam i Masterica Održivog turizma, ali kako ove godine su važnija i rasporstranjenija putovanja u sebe ja svoje grupe sada ne vodim više u Afriku već u jedan svojevrsni zaron u sebe.

 

Tu sam za vas ako želite da zaronite u sebe u grupi ili 1o1, kroz dah ili Tao Tantričke umetnosti.

 

VEŽBE DISANJA

Proces preduzimanja kontrole nad životnom energijom kroz regulaciju disanja.

 

Radimo ih da bi: Korekcijom paterna disanja efektivno otklanjamo mnoge teskobe i tenzije na dubokom energetskom nivou. Kao što kada smo napeti ili bolesni to menja naše disanje, tako i obrnuto- ciljanim promenjenim disanjem mi utičemo na doblje uzroke koji dovode do mnogih poremećaja i tenzija. Vežbe disanja nas energetizuju, smiruju, balansiraju i pročišćuju.

 

Dišemo u grupama svakodnevno po 20 minuta i snaga ovakvog zajedničkog rada i podrške kao i redovnosti je nešto zaista posebno. Imamo poruku dana, zajedničke diskusije, wapp grupu podrške a od skoro ko želi upotpunjuje svoju praksu disanja i jogičkim tehnikama čišćenja.

 

TAO TANTRIČKE UMETNOSTI ZA ŽENE

Objedinjujemo u jednom ciklusu taoističke i tantričke tehnike kao i kompatabilne tehnike disanja kako bi smo se dublje povezale sa svojom ženskom prirodom, anatomijom i zdravljem kroz upoznavanje svog menstrualnog ciklusa, emocija, drevnih tantričkih tehnika (moja omiljena je ritualno parfemisanje). Kroz njih učimo vrhunac ženskog postojanja a to je potpuna prisutnost u telu i prepuštanje primanju i uživanju. Ceo život i svaki njegov delić postaju magični ritual.

Naredna TaoTantra grupa je u septembru.

AKTUELNO:

Pranayame – tehnike jogičkih disanja u kombinaciji sa tao energetskim vežbama. Redovna praksa u grupi i učenje tehnika koje nas mogu služiti za ceo život kao samostalna praksa.

 

ZAŠTO: Proširenje kapaciteta pluća, umirivanje nervnog sistema, čišćenje organizma, energetizacija, stimulisanje i balansiranje endokrinog sistema…

KADA: od 25. jula. ponedeljak, utorak, sreda i četvrtak od 7.30 do 8am

TRAJANJE: 4 nedelja

GDE: Zoom aplikacija. Sve se snima i dostupno je za gledanje putem snimka.

ZA KOGA: za početnike i napredne. samo nije za pušače.

 

PRIJAVE I OSTALE INFO: e-mail na tao.tantrana@gmail.com – upit za letnji disanjac

 

Sve info na wapp ili viber 00381638673272

Mail: tao.tantrana@gmail.com

Instagram: _tantrana_

FB grupa: prana na donjem gradu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email