za članice naše online zajednice “Beli šator”

Venere Uzdizanja su uspešne žene!

Oslobodite se stresa uz podršku modernih saznanja i drevne mudrosti

Verujem u višu svrhu svega što na ovom svetu proživljavamo, da se sve dešava sa razlogom i da smo svi na ovu Zemlju došli sa jedinstvenom misijom. Verujem da je vreme uzdizanja uveliko došlo i da smo tu da se probudimo i zajedno kreiramo Novi Svet. Venera Uzdizanja je svaka žena koja je došla sa ciljem da inspiriše druge i podrži ovaj proces – kroz širenje svetlosti, otvaranje srca, aktivaciju ženskog principa i buđenje Boginje u sebi (a onda i u drugima). Verujem da se promene ne dešavaju same po sebi, mi ih stvaramo. Mi smo one na koje smo ceo život čekale.

Oduvek sam osećala da sam tu da pomažem ljudima i još kao devojčica znala da će to imati veze sa zdravljem. Moj put me je prvo odveo nauci, gde sam vredno i marljivo radila da postanem zdravstveni radnik, u nadi da ću na taj način promeniti svet na bolje. Međutim, nakon završetka studija sam se suočila sa ozbiljnom manjkavošću zdravstvenog sistema. Činjenicom da, iako je tehnologija napredovala, ipak smo sve bolesniji, nesrećniji, usamljeniji i prazniji (zdravstvena kriza kojoj svedočimo ovo potvrđuje). To me je navelo da preispitam svoje sisteme uverenja i otkrijem šta za mene zdravlje zaista predstavlja i kako mogu bolje doprineti ljudima oko sebe, na potpuniji, celovitiji način.

U moj život ulazi joga, ali ne samo u smislu fizičke prakse, već prvenstveno kao praksa vraćanja sebi. Otkrivanja skrivenih delova sebe, mirenja posvađanih strana, vraćanja celovitosti u život. Kroz jogu sam otkrila važnost prakse prisustva u svom telu, sa svojim dahom, posmatranja svojih misli i emocija i načine kako da se sa njima ne identifikujem. Naučila sam da vidim lepotu u tome što sam žena i započela celoživotni proces otkrivanja unutrašnje mudrosti ženskog principa.
Otkrila sam veoma važnu istinu – fiziologija predstavlja odraz svesti, a telo, um i duša su u neraskidivoj vezi.

Kao hipersenzitivnoj osobi i empati, oduvek mi je bio veliki izazov da izrazim svoje emocije u kolektivu koji to ne podržava. Većina ljudi nije mogla da razume kroz šta prolazim, a često ni sama sebe nisam razumela. Kroz dugogodišnji rad na sebi sam otkrila veliki dar u svojoj senzitivnosti. Shvatila sam da su me sva iskustva koja sam prošla u radu sa svojim emocijama osposobila da držim prostor drugima da slobodno i bezbedno ispolje i transformišu potisnute emocije. U svom radu sa emocijama se dosta služim svesnim disanjem i tapkanjem meridijana, alatima koji savršeno rade zajedno u službi prihvatanja i transformisanja emocija. Intuicija i empatija čine šlag na torti, zato što mogu da osetim vaše emocije i da razumem kroz šta prolazite.

Formalno imam master diplomu Farmaceutskog fakulteta iz oblasti Medicinske Biohemije, sertifikat joga instruktora Vidya joga škole iz Beograda i SVYASA Yoga univerziteta iz Indije. Trenutno sam na doktoratu iz medicinskih nauka i kontinuirano se edukujem kako bih još bolje mogla da prenesem univerzalno znanje.
Kombinujem nauku i duhovnost/zapadni i istočni pristup, jer verujem da telesni, mentalni, emotivni i duhovni nivo predstavljaju neodvojivu celinu.

Za mene zdrava žena nije samo ona koja nije bolesna, već ona koja voli i prihvata svoje telo, oseća se radosno i podržano, voli svoj život i živi svoju svrhu.

Moja misija je da vam pokažem da je ta žena već u vama, i podržim dok je pronalazite i isceljujete same sebe <3

Kako možemo raditi zajedno

  • 1 na 1 sesije + podrška

Fokusiramo se na specifičnu temu na kojoj želite da radite, uz podršku telesnih i energetskih vežbi, tapkanje meridijana (EFT – Emotional Freedom Technique), vežbi disanja, meditacija i savremenih saznanja iz medicine, biohemije i neuronauka. Dobijate praktične alate kako da se oslobodite stresa i balansirate svoj nervni sistem, povežete sa svojim telom i koristite svoju svesnost kako bi fiziologija radila za vas.

Nekada su potrebni samo razgovor, empatija i razumevanje kako se osećate, to uvek dobijate gratis 🙂

  • časovi svesnog disanja

Stičete iskustvo mira i prisustva kroz vraćanje u svoje telo. Svesno disanje smiruje nervni sistem i utiče i na stanje uma i emocija. Po potrebi kombinujemo disanje i tapkanje, kao super spoj za resetovanje i balansiranje emotivnog tela.

  • grupni i individualni časovi joge začinjeni tapkanjem

Na časovima ujedinjujem hatha i yin jogu sa elementima taoističkih praksi i tapkanja meridijana tela.

Veliki je akcenat na podršci ženskom telu i ženskom zdravlju, kao i regulaciji nivoa stresa u organizmu.

  • Jesam Yoga Retreat sa Tijanom i Draganom ( Jesam Yoga studio)

Gde: Ostrvo Vis, Hrvatska
Kada: 4-11.07.2021.

Svrha ovog putovanja je da se očistimo na mentalnom, emotivnom i telesnom nivou, da se oslobodimo unutrašnjih konflikata i doživimo introspekciju koja nas vodi ka značajnim životnim spoznajama.
Kreirale smo ovaj program sa namerom da vam pomognemo da transformišete stres u duboki mir, jer verujemo da stanje mira kao prirodno stanje čoveka ima neprocenjivu vrednost.
Naš pristup zdravlju i životu je holistički – pa je tako i ovaj program osmišljen da objedini rad na telu, umu, emocijama i duhovnom rastu.

Retreat paket obuhvata:

  • 7 dana joga prakse – hatha joge, vežbi disanja, tehnika čišćenja, energetskih vežbi, meditacija i opuštanja
  • 7 noćenja u eco-friendly apartmanima @estate_under_the_paintbrush – u ambijentu okruženom prirodom, lepotom i umetnošću
  • 7 dana zdrave organske vegetarijanske hrane – za detoks tela i vraćanje celog organizma u balans
  • 7 dana čistog mora, vazduha i netaknute prirode – hrana za našu dušu

Za dodatne informacije kontaktirajte me putem:

whatsapp, viber: +381658113169
email: dragana.d.baros@gmail.com
linktree: https://linktr.ee/barosdragana

i zapratite Instagram stranicu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email