za članice naše online zajednice “Beli šator”

Venere Uzdizanja su uspešne žene!

Kratka priča o poverenju

Živeti u ovom vremenu i na ovoj planeti sada je privilegija.
Biti deo promene i stvaranja novog sveta punog humanosti, saosećanja, brige o sebi i za drugog,  svedočiti jednom nepovratnom procesu, biti prisutan sa svim što jeste i svim što nije, jeste zahtevno, izazovno i beskrajno uzbudljivo u isto vreme.
Venera Uzdizanja bira da prati tok procesa, zna da zaslužuje obilje, zna da može da promeni sebe i svoje reagovanje, i sve vreme kreira sopstveni put, jer ona jeste, pa otuda i prepoznaje lako svoju istinu, istinu druge i drugog, negujući siguran prostor da se svi koji je sretnu osete da pripadaju.
Venera Uzdizanja je svest probuđenog Ja.

Zovem se Ivana Živković.

Rođena sam na jugu Srbije, sa nepunih 18 godina sam se otisnula u nepoznato, sa željom da završim studije književnosti ali sam dozvolila da me život vodi tamo gde me čekaju iskustva za moje najviše dobro. Moje neformalno obrazovanje je obeležilo period od 2006. godine pa sve do danas.

Kako sam iz lične potrebe krenula na psihodramsku terapiju, posle godinu dana sam shvatila da želim da upišem edukaciju. U to vreme sam radila kao trening koordinatorka u jednoj internacionalnoj konsultantskoj kući i iskustvo rada u takvom okruženju me je osnažilo u radu sa različitim ljudima. Završila sam instruktažu za rad sa ženama sa iskustvom nasilja, pa sam godinu dana provela na sos telefonu za žene koje su preživele ili su u situaciji nasilja.

Dve godine sam vodila psihodramsku grupu za osnaživanje, za adekvatnije suočavanje sa životnim izazovima i razvoj kapaciteta učesnika i učesnica da kreativno odgovore na iste.

Feministkinja sam iz odanosti. Negujem sećanje i zahvalnost svim ženama koje su pre mene postojale, borile se za jednakost, za pravo na obrazovanje, adekvatan rad, pravo na sopstveno telo.

U sećanju držim i sve one koje su svojim životom platile cenu svojih stavova, svoje glasnoće i svoje istine. Bile su to Venere Uzdizanja sveta koji se sada transformiše.

Verujem da negovanje kreativnosti vraća moć ljudima. Daje nam snagu i poverenje u izazovnim vremenima i zahtevnim životnim fazama. Tako sam počela da pišem blog pod psedunimom u periodu od 2015. Helena je lik koji je kreiran kao odgovor na životne tranzicije koje sam prošla i koje su zahtevale mnogo samonegovanja i ljubavi prema sebi. Iz tog mesta sam naučila da kada znanje koje posedujem spustim kroz telo i provučem kroz emocije kakve god da su, sa iskustvima koje život donosi, mogu da budem isceliteljka sebi i drugima. Tako sam 2018.-te počela da radim individulne sesije emotivne i psiho-socijalne podrške ljudima sa iskustvom nasilja i ljudima iz marginalizovanih grupa (osobe sa invaliditetom, osobe romske nacionalnosti, LGBT, osobe nižeg nivoa obrazovanja…)

Poslednjih par godina sam posvetila učenju Tadeje Tabithe Bradaš, žene iz Slovenije koja se bavi isceliteljskom praksom, koja neguje i predstavlja učenje Nondual Kabbalistic Healing Jasona Shulmana za ovaj deo Evrope. Trenutno sam na poziciji asistentkinje za grupe koje vodi u Beogradu.

Hvala svima koje ste pročitale moju priču. Hvala na mogućnosti da se povezujemo, podržavamo, osnažujemo i verujemo jedna drugoj.

Ukoliko osetite ili prepoznate da nekome iz vaše okoline treba vrsta podrške koju nudim, budite slobodne da me preporučite. Za sve preporuke iz Belog Šatora, prva sesija je poklon.

Ljubav i zahvalnost šaljem, Ivana

BLOG
Email: helenahorvat.projekat@gmail.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email