za članice naše online zajednice “Beli šator”

Venere Uzdizanja su uspešne žene!

Kreacije iz srca koje će vam obojiti čak i one najtmurnije dane

Svako od nas ima snove. Snove koji nas guraju napred kada je teško, snove koji nam mame blagi osmeh u krajičku usana kada god pomislimo na njih, snove koji nam na kratko prekriju oči setom i žalom jer ih još uvek nismo ostvarili, jer nije pravo vreme i nisu nam zvezde naklonjene i da li je to ipak dobro za nas i… hiljadu izgovora zašto ne treba krenuti ka njihovom ostvarenju.

I onda shvatiš da jedino ko ti stoji na putu ka ostvarenju tih snova si ti sama, a ne kriza u svetu ili direktor koji ti ne daje platu koju zalužuješ kako bi po svom nekom planu uštedela deo novca i vremenom započela nešto svoje, nije ni nedostatak podrške od prijatelja ili porodice, ma ni retrogradni Merkur nije ta prepreka na putu ostvarenja tvojih snova.

Ti si ta koja sabotira svoje snove.

Jer ti BIRAŠ i KREIRAŠ.

I to saznanje mi je pomoglo da postanem Venera Uzdizanja i da počnem verovati u sebe i ostvarenje mog dečijeg sna. Dečiji snovi koji su najslađi onako iskreni, neiskvareni, još uvek netaknuti materijalnim svetom, snovi iz srca. Sećate se kada vas kao male pitaju šta ćeš biti kada porasteš i ti kao iz topa izgovoriš svoju STRAST onim piskavim dečijim glasom, punim vere, ljubavi, radosti i sigurnosti u sebe i ostvarenje svoje želje. Verujem da svi znate taj osećaj, zar ne?!

Na to pitanje moj odgovor je uvek bio isti, želim biti modni kreator.

Neko ko će kroz boje, tkanine i neobične kreacije unositi čaroliju u tuđe živote. Nikada me nije zavodio sjaj modnih pisti ili slave, ali sjaj u tuđim očima kada obuku nešto što sam sa ljubavlju pravila za njih mi je uvek grejao srce i veselio dušu. Svoje prve kreacije sam stvarala još kao mali osnovac, a baka me je naučila čarobnim šavovima na njenoj Bagat mašini, koju verno još uvek čuvam. Trudila se da mi prenese svoje znanje koje je ona imala kao šnajderka, učila me je kako da stvaram svojim rukama, skretala mi pažnju na važnost preciznosti i strpljenja (to toliko bitno strpljenje sam dobila sa godinama, moj mlad i brzi um mi je to postavio kao veliki životni izazov) verovala je u moj talenat i uz sve to verovatno ne znajući, naučila me je kako da svaki odevni komad prošijem sa pregršt ljubavi.

Ali kao i svaki san, dok ga sanjaš sve to deluje nekako lakše, brže i jednostavnije za ostvariti, a u stvarnom životu to sve ide po nekom drugom planu koji nam sada kada sve sagledam služi da nas dovede do istog cilja samo malo duuuužim putem, na kom naučimo puno o sebi i gde zapravo spoznamo ko smo.

I tako sam ja završila grafički dizajn, a ne modni. Nakon punih devet godina provedenih u štampariji, radeći dizajn i pripremu za štampu i praveći biznis plan koji će me odvesti put ostvarenja mojih dečijih snova, jer sam poverovala da bez dobrog biznis plana i velike količine novca nema šanse da započnem svoj posao.  Dala sam otkaz i rekla sebi TI TO MOŽEŠ, SAMO KRENI VEĆ JEDNOM, MOLIM TE. I tako nastaje brend CIK CAK. Shvatila sam da će uvek biti malo straha, sumnje, nesigurnosti, padova i naravno morala sam da se odreknem nečega meni mnogo dragog da bih se pokrenula sa mrtve tačke, ali onda se setim onog sjaja u očima, ne samo osobe koja obuče stvari koje sam stvorila, već i sjaja u mojim očima kada pogledam stvoreno i tada kažem sebi VREDELO JE.

Brend je mlad, razvija se, ali je prepun ljubavi. Cilj mi je da stvaram neobičnu, a opet udobnu odeću, koja će svakoj ženi istaći ili prekriti ono što ona želi. Mada ja verujem da je svaka žena lepa i posebna baš takva kakva jeste i da je lepota unutar nas. Ali svaka od nas voli da dodatno istakne svoju jedinstvenost i to je ono što želim postići svojim kreacijama.

Mnogo je ideja u mojoj glavi, ali kako radim sve sama od skice do same realizacije (godine su mi poklonile to iskustvo da naučim sve korake od početka do kraja procesa stvaranja, tako sam i došla do gore spomenutog strpljenja), materijalizacija tih ideja ide polako, posebno u ovom sada malo izazovnijem periodu.

Ali ono što vam Cik Cak sada nudi su: unikatne suknje, gde se svaka razlikuje u nekom detalju napravljenom kombinacijom različitih boja, nema dve identične, jer i sve mi smo jedinstvene, zar ne. Tu su i raznovrsne turban trake koje će ukrasiti vašu frizuru i naravno sve to upakovano u šarene ceger torbe koje se prave od ostataka materijala, jer iako volimo da budemo lepo obučene, nemojmo zaboraviti da je tekstilna industrija nažalost među najvećim zagađivačima životne sredine.

Obucimo se lepo i svesno i sve to ukrasimo verom u sebe i svoje snove.

Moje kreacije možete naći na facebook stranici Cik Cak  ili na instagram profilu @cikcak_fashion, a ukoliko želite možete mi pisati i na mail cikcakfashion@gmail.com.

Kreirajmo Za Jedno ljubav i čaroliju,
Suzana

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email